Gourmand Guide

Light House Jurmala: nesteidzīga atpūta pie jūras

L'Officiel Latvija
01.12.2017
Pagājušajā vasarā daudzi Jūrmalas restoratori sūkstījās par apmeklētāju nepietiekamību, toties restorānā Light House Jurmala iekļūt pavakariņot vai papusdienot bez iepriekšējas rezervācijas bija vienkārši neiespējami.

Restorāna vēsture pirms daudziem gadiem sākās ar ērtu vaļēju terasi pie viesnīcas, kuras galvenie plusi bija gan lielisks skats uz jūru, gan arī pati restorāna atrašanās vieta – Rīgas jūras līča krasts. Augtin auga apmeklētāju skaits, īpaši sajūsmināti bija tie restorāna Light House Jurmala viesi, kuri vēlējās baudīt izmeklētus restorāna ēdienus un vērot jūras ainavu pat ziemas laikā. Ar laiku terasei uzcēla jumtu un terasi pārbūvēja par slēgta tipa restorānu ar milzīgiem panorāmas logiem, turklāt vēl arī ierīkoja komfortablu vasaras terasi zem jūrmalas debesīm smilšainā liedagā.

Un šogad iestādījumā pilnībā ir atjaunots interjers, lai Light House Jurmala savus apmeklētājus var sagaidīt pavisam jaunā veidolā. Apaļi galdi, krēsli, drapēti ar pērļpelēku samtu, šeit izvietoti tā, ka pie jebkura galdiņa jūs esat nedaudz nošķirti no citiem apmeklētājiem un, pateicoties zāles stikla perimetram, jūtaties vienatnē ar jūru. Katram viesim restorānā ir sava «telpa», un vienlaikus viņš atrodas rūpīga un neuzbāzīga personāla uzmanības centrā. Tomēr neviens restorāns, lai cik izmeklēts būtu interjers un cik unikāla panorāma būtu visapkārt, nespētu gūt īpašus panākumus, ja nebūtu labas virtuves. Restorāna Light House Jurmala ēdienkartes pamatu sastāda klasiski Vidusjūras virtuves ēdieni. Un tas nav nejauši: šefpavārs Fjodors Kasatkins ilgu laiku strādājis Itālijā un pavārmākslu apguvis pie itāļu šefpavāra Manfredo Molteni. Otra sastāvdaļa — latviešu virtuves ēdieni no kvalitatīviem Latvijas produktiem.

Šefpavāra Fjodora Kasatkina «vizītkartei» jāpievieno vēl divas ne mazāk svarīgas detaļas, kas raksturo viņa stilu: radoša pieeja visiem labi zināmu ingredientu tekstūras izmaiņai, nemainot garšu un gastronomisko kompozīciju, ar to pašu radot dažādas improvizācijas ar jau zināmiem un atzinību ieguvušiem ēdieniem.

Aukstākajā gada periodā sezonas ēdieni, ko piedāvā restorāns Light House Jurmala, kļūst vēl piesātinātāki un sātīgāki, un ir tik patīkami tos baudīt kopā ar sarkanajiem «sasildošajiem» vīniem.

Lielisks jaunam sezonas ēdienam «Paipalu krūtiņas ar ķiršiem un āboliem ar Bavārijas kāpostiem, pastinaka purée un foie gras skaidiņu» ir Fugue de Nenin Pomerol. Šis elegantais sarkanvīns ar piesātinātu granātābola krāsu sevī iekļauj ogu aromātu un samtainos plūmes toņus, kurus papildina garšas vielu un zemes specifiskās notis, kā arī vieglas ozola nianses toņi.

lighthousejurmala gallery 1.jpg
lighthousejurmala gallery 2.jpg
lighthousejurmala gallery 3.jpg
lighthousejurmala gallery 4.jpg
lighthousejurmala gallery 5.jpg
lighthousejurmala gallery 6.jpg
lighthousejurmala gallery 7.jpg

Viens no restorāna Light House Jurmala ēdienkartes klasiskajiem paraugiem ir «Eskalops foie gras ar mērci no meža ogām un gardu franču mājasmaizi brioche». Šī garduma labākais sabiedrotais būs izmeklēts, no Francijas ziemeļu apgabala Marsannay nācis burgundietis Cuvee Marie Ragonneau ar upeņu, ķiršu un šokolādes aromātu.

Tiem, kuri priekšroku tomēr augu gadu dod baltvīnam, restorāns Light House Jurmala piedāvā baudīt tādu izmeklētu baltā sausā vīna šķirni kā «Seeberg» Pinot Blanc: koši salmdzeltenas krāsas dzēriens ar izteiksmīgu augļu aromātu, kas atklājas zeltaindzeltenu augļu niansēs, nobriedušu kauliņaugļu persiku un lazdu riekstu noskaņās. Šis vīns ar ilgstošu, ilgi saglabājošos pēcgaršu lieliski harmonē ar firmas ēdienu «Jauni grilēti kalmāri Romesco mērcē ar brokoļu asniņiem un saceptiem kartupeļiem».

Gulbenes iela 1а, Jūrmala, +371 28805507

www.lighthousejurmala.lv

facebook.com/LighthouseJurmala

Teksts Jeļena Kondratjeva

Foto Jekaterina Prihodjko (KATIE Food Photo)

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

dalīties

Tags

līdzīgi ieraksti

Ieteicam apskatīt