Gourmand Guide

St.Petrus Restaurant: ēdiens kā māksla un svētki

L'Officiel Gourmand Guide
13.12.2017
Restorāns St.Petrus, kas atrodas līdzās Svētā Pētera baznīcai pašā Vecrīgas sirdī, nosaukts apustuļa Pētera vārdā, kurš, kā vēsta leģendas, ir Debesu valstības atslēgu glabātājs. Arī restorāna simbols ir atslēga, lai ar to varētu atslēgt durvis uz gastronomiskās mākslas pasauli un izmeklētiem daudzveidīgiem vīniem.

St. Petrus Restaurant ir mūsdienu Latvijas virtuves restorāns ar nordiskās garšas akcentu, kurš atrodas Skārņu ielā – vienā no skaistākajām Vecrīgas ielām, kurās atmosfēru veido Sv. Pētera baznīca, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, skulptūra «Brēmenes muzikanti», kā arī suvenīru darinātāji un tirgotāji. Ēka ar unikālo fasādi no sarkaniem ķieģeļiem organiski sasaucas ar seno pilsētas ēku jumtu dakstiņiem.

«Esmu pārliecināta, ka savs darbs ir jāveic ar mīlestību,» saka restorāna St. Petrus īpašniece Karīna Leladze. «Tieši mīlestība pret svētkiem un garšīgu ēdienu pamudināja mani atvērt šo restorānu. Svarīgi, lai mani ciemiņi šeit justos patīkami un ērti. Šim nolūkam St. Petrus esmu izveidojusi vairākas komforta zonas.»

Patiešām, šajā restorānā harmoniski sadzīvo divas atmosfēras pilnīgi atšķirīgai gastronomiskai pieredzei: pirmajā stāvā ir rosīga gastrobāra atmosfēra ar atvērto virtuvi, kur viesi var vērot kā top viņu ēdieni, taču otrais restorāna stāvs atspoguļo klasiskā restorāna gaisotni, piedāvājot izsmalcinātu un romantisko atmosfēru ar gleznainu skatu uz Sv. Pētera baznīcu un Vecrīgas ieliņām.

Saglabājot savu vienreizīgumu, restorāns St. Petrus seko līdzi jaunākajām tendencēm savā jomā. Tieši tāpēc tā ēdienkartē ir organiski apvienota Baltijas mūsdienu virtuve un aktuālie gastronomijas pasaules trendi kopā ar īpašu kulinārijas novirzienu – New Nordic Food jeb moderno nordisko virtuvi.

«Latvija ir bagāta ar dabas veltēm, tāpēc restorāna ēdienkartē ir daudz ēdienu, kuros izmantoti vietējie produkti,» stāsta Karīna Leladze. «St. Petrus klienti lieliski orientējas gastronomiskajos trendos, produktu kvalitātē un ēdienu garšas nianšu sabalansētībā. Un tālab mums ir svarīgi nākt klajā ar jaunām interesantām idejām, lai ne tikai apmierinātu klientu vēlmes, bet arī spētu viņiem sagādāt patīkamus pārsteigumus.»
StPetrus gallery 1.jpg
StPetrus gallery 2.jpg
StPetrus gallery 3.jpg
StPetrus gallery 4.jpg
StPetrus gallery 5.jpg

Patlaban restorānā St. Petrus iespējams nobaudīt ēdienus no jaunā rudens-ziemas ēdienkartes piedāvājuma. Kreatīvais restorāna šefpavārs spējis apvienot labākās Baltijas virtuves tradīcijas ar mūsdienu gastronomijas tendencēm. Restorāns var lepoties ar bagātīgu vīnu karti: piedāvājumā ir vīni, kuru dzimtene ir ne tikai tradicionāli auglīgās vīnogu plantācijas Vecajā un Jaunajā pasaulē, bet arī labākās šķirnes Austrumeiropā. Viena no īpašajām restorāna rozīnītēm ir ekskluzīva Petrus vīnu selekcija.

St. Petrus Restaurant piedāvā iespējas sarīkot kā dažādus pasākumus, tā arī kulinārijas meistarklases, savukārt otrais restorāna stāvs vienmēr laipni uzņems 40 personas pilnvērtīgam banketam vai 70 personas kokteiļvakaram. Īpašiem pasākumiem restorānā ir VIP terase 10 personām uz ēkas jumta, no kura skatam paveras pilsētas panorāma no putna lidojuma.

Skārņu iela 11, Rīga. Tālr. 25727357, www.stpetrus-restaurant.com

 

Foto: Vladlena Demiševa, Natālija Golubova

dalīties

Tags

līdzīgi ieraksti

Ieteicam apskatīt