Tu esi šeit:
Sākums > DZĪVES STILS > GOURMAND > Interesanta Jameson viskija un alus saderība

Interesanta Jameson viskija un alus saderība

officiel.lv

Vai varat iedomāties, kā kopā sader viskijs ar alu? Izklausās pavisam neparasti, bet, lai pārliecinātos par rezultātu – noteikti jānogaršo!

Viskijam, tā sākuma stadijā, ir daudz līdzības ar alu. Arī to ražošanas process ir līdzīgs. Senos laikos ūdens bija tik neattīrīts, ka to aizvietoja ar alu un šādā veidā arī aizsākās viskija un alus kopā baudīšanas tradīcijas. Pasaulē slavenais viskija zīmols Jameson iesaka to baudīt kopā ar dažādiem alus veidiem. Piemēram, Jameson Original vislabāk sader kopā ar lāgeri. Iedzerot malku lāgera un pēc tad Jameson Original jūs jutīsiet maigu un krēmīgu viskija garšu, ar spēcīgu citrusaugļu, vaniļas un medus saldumu. Var sajust arī aprikožu ievārījuma svaigumu un vieglu tumšās šokolādes rūgtumu.

Savukārt Jameson Black Barrel vislabāk sader kopā ar Indian Pale Ale (IPA). Pēc rūgta IPA alus Jameson Black Barrel viskijam būs salda vaniļas garša un izlīdzināta, samtaina pēcgarša.

Vēl viena interesanta kombinācija ir Jameson Caskmates ar Stout alu. Šim alum piemīt tumša nokrāsa un tas ir viens no rūgtākajiem. Tas var būt gan lāgera, gan eila tipa alus. Nogaršojot Stout un pēc tam iedzerot Jameson Caskmates, varēsiet sajust tipisku īru viskija saldo garšu, ko īpaši izsmalcinātu padara alus mucai raksturīgās apiņu un kakao pupiņu aromāta nianses. Patīkamu pārsteigumu rada marcipāna un ozolkoka notis.

officiel.lv

Interesants fakts – kā radies Caskmates? Kad Jameson galvenais destilētājs Braiens Neišens un vietējais aldaris Franciskāns Vells satikās, lai kopīgi nobaudītu kādu dzērienu, dzima ideja nosūtīt dažas Jameson mucas uz tuvējo Vella alus darītavu, lai tās izmantotu tumšā alus izturēšanai. Kad pienāca laiks mucas vest mājup, galvenajam destilētājam radās ideja, kas nedeva mieru viņa ziņkārei. Viņš piepildīja mucas, kurās bija izturēts alus ar Jameson viskiju un tā radās tagad iecienītais Caskmates.

Foto: publicitātes materiāli

Komentēt

Top