Jūs esiet šeit
Sākums > DZĪVES STILS > GOURMAND > Sākas Pavasara Rīgas restorānu nedēļa

Sākas Pavasara Rīgas restorānu nedēļa

Rīgas restorānu nedēļa officiel.lv

Šodien, 8.maijā, sākas vienpadsmitā Rīgas restorānu nedēļa. Tās laikā īpašu trīs kārtu maltīti par īpašu cenu – 15 vai 20 eiro piedāvās 46 Rīgas restorāni. Atzīmējot Eiropas gastronomijas reģiona titulu, šefpavāri tās radījuši atbilstoši konceptam “Ar dabu šķīvī”.

Rīgas restorānu nedēļa officiel.lv
Pamatēdiens
Cepta stores fileja, pasniegta ar sakņu seleriju uzputeni un violeto kartupeļu biezeni (Limbažu zivju audzētava «The Kings Fish»)

Ievērojot Restorānu nedēļas nosacījumus, ka ēdienam šīs nedēļas laikā ir jāreprezentē Latvijas un Baltijas virtuve, vismaz pusei no produktiem ir jābūt vietējas izcelsmes, kā arī nepieciešams izmantot sezonālos produktus, restorānos būs baudāmi ēdieni ar tādiem pavasarīgiem produktiem kā rabarberi, zaķskābenes, lakši u.c.

Kategorijā trīs ēdieni par 15 eiro piedalās sekojoši restorāni: Astor, Avalon,B-Bārs restorāns, Benjamiņš, Boulevard 33,Bruņinieku 63, Cup&Cino, C.U.T., Čarlstons, Čemodāns, De Commerce Gastro Pub 1871, Elements, Esplanāde, Fifty Six°N Twenty Four°E Restorāns, Garage, Vīna bars, Gutenbergs, KID*, Konvents, KukBuk Restorāns, Moltto Grill&Wine, Niklāvs, OZO golfa kluba restorāns, Panorāma, Piramīda, Ribs&Rock, Rīgas Pērle, Steiku Haoss, Tinto, Zaļais Maksis, Zvejnieka dēls.

Savukārt, kategorijā par 20 eiro trīs kārtu maltīti piedāvās restorāni: 3 Pavāru restorāns “Tam labam būs augt!”, BIBLIOTĒKA No.1 Restorāns, Entresol, Ferma, Forest, Kaļķu vārti, Kasha Gourmet, Kolonāde. Mūsu stāsti.., Koya, Le Dome, MUUSU, Olive Oil Restorāns, Restorāns 3, Rocket Bean Roastery, Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā, Valtera restorāns.

Rīgas restorānu nedēļa officiel.lv
Uzkoda Ķiršu skaidu dūmos kūpināta trušgaļas balotīne, pasniegta ar topinambūru duetu (Gaujas reģiona trusis, z/s «Sidrabi»)

Dalībnieku saraksts un restorānu sagatavotie piedāvājum apskatāmi Live Rīga mājaslapā. Pavasara Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums ir pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorānā.

Pavasara Rīgas restorānu nedēļu organizē Rīgas Tūrisma Attīstības birojs (RTAB).

Foto: Restorāns Elements

Komentēt

Top