Jūs esiet šeit
Sākums > PARTY > Sklandrausis The Cocktail Party

Sklandrausis The Cocktail Party

Sklandrausis The Cocktail Party | officiel.lv

12.maijā, klubā “Kaļķu Vārti” modes industrijas pārstāvji, mēdiji un slavenībās apmēklēja Sklandrausis The Cocktail Party, lai nobaudītu neparastus kokteiļus ar oriģinālu sastāvdaļu — burkānu liķieri Wenneker Carrot.

Kokteiļu „Sklandrausis”, Carrot cake fizz un Carroni idejas autors ir radošā Tribaltic.lv komanda. Kokteiļu ideju ir realizējis Latvijas Bārmeņu federācijas viceprezidents Andris Noreiķis, kas ir vairāku konkursu laureāts un titulētākais bārmenis Latvijā. Latviskās atmosfēras iedzīvināšana dzērienā Andrim ir tuva tēma — viņš ir kokteiļa Clavis Riga autors, kas 2011. gadā tika pasludināts par oficiālo Rīgas dzērienu. Andrim vienmēr patīk radīt kaut ko jaunu, eksperimentēt un nebaidīties no drosmīgām sastāvdaļu kombinācijām.

Sklandrausis The Cocktail Party | officiel.lv
SKLANDRAUSIS

Kokteilis „Sklandrausis” ir radīts, lai kļūtu par Latvijas garšas vēstnesi kokteiļu pasaulē. Tas ir nosaukts par godu tradicionālajam kurzemnieku ēdienam un precīzi atspoguļo ne tikai sklandrauša pamata sastāvdaļas, bet arī formu — kokteilis tiek pasniegts coupette glāzē, uzberot pa virsu kanēli un ķimenes. Kokteiļa odziņa ir burkānu liķieris Wenneker Carrot. Šis liķieris tiek ražots Nīderlandē un ir saglabājis dabīgu burkānu garšu, kas apvienota ar patīkamu, mēli kņudinošu pikantumu. Izcilas garšas nianses „Sklandrausim” piešķir arī džins The Botanist ar izsmalcinātām augu notīm.

RECEPTE

džins The Botanist
liķieris Wenneker Carrot
ķimeņes
šķipsna kūpināta sāls
paipalas ola
cukura sīrups
piens
Glāze: coupette
Metode: sakratīt šeikerā
Rotājums: kanēlis un ķimenes
Šeikerā ķimenes sastampā ar burkānu liķieri, pievieno pārējās sastāvdaļas un kārtīgi sakrata šeikerā ar ledu, izkāš caur papildu sietiņu atdzesētā coupette glāzē, rotā ar ķimenēm un maltu kanēli.

Kašers
“Parasti es neesmu saldu, krēmīgu kokteiļu cienītājs, taču kokteilim „Sklandrausis” piemīt īpaši bagātīga garšu un smaržu buķete! Tā izejvielu kombinācija iespaido – paipalu ola, burkānu liķieris, džins, kanēlis, ķimenes. Liķieris piešķir pikantumiņu, nelielu asumiņu, ko līdzsvaro saldākas kokteiļa sastāvdaļas. Kokteilis būs lielisks papildinājums vietējo restorānu, bāru un kafejnīcu dzērienkartēm! Vai es piekrītu tam, ka “Sklandrausis” ir Latvijas garšas vēstnesis kokteiļu pasaulē? Viennozīmīgi – jā,” stāsta multimākslinieks Kašers.

Sklandrausis The Cocktail Party | officiel.lv
Carroni

Skarbais Carroni no visa trijnieka ir ar pašu asāko garšu. „Šis ir kokteilis ar raksturu, kas domāts cilvēkiem ar raksturu,” stāsta dzēriena autors Andris Noreiķis. Liķieris Wenneker Carrot veido duetu ar speciālajās mucās izturēto dženeveru Wenneker Genever Islay Cask Finish. Kokteilim ir spēcīga un spilgta garša, ko var baudīt visos gadalaikos.

RECEPTE

dženevers Wenneker Genever Islay Cask Finish
liķieris Wenneker Carrot
aperitīvs Aperol
Glāze: old fashioned ar ledu
Metode: sajaukt maisāmajā glāzē
Rotājums: apelsīna miziņa
Visas sastāvdaļas sajauc maisāmajā glāzē ar ledu un caur sietiņu lej old fashioned glāzē uz ledus, izspiež apelsīna miziņas eļļas pa virsu un kokteili rotā ar miziņu.

Sklandrausis The Cocktail Party | officiel.lv
Carrot cake fizz

Carrot cake fizz izceļas ar maigu, harmonisku garšu, kas tajā pašā laikā ir negaidīti atsvaidzinoša. Šo kokteili var baudīt visos gadalaikos, taču tā nianses īpaši labi atklājas karstā vasarā, kad to nesteidzīgi malko uz terases. Līdztekus jau iepriekš iepazītajam burkānu liķierim Wenneker Carrot ievērojama šī kokteiļa sastāvdaļa ir džins Wenneker Elderflower. Tam ir patīkama ziedu garša, kas savukārt palīdz atklāt citu sastāvdaļu garšas nianses. Atvēsinošo efektu piešķir augstākās klases bezalkoholisko dzērienu ražotāja Thomas Henry dabīgais gāzētais ūdens. Gluži kā pretpoli pievelkas, Carrot cake fizz pārsteidz gan ar maigumu, gan ar enerģisku atspirdzinājumu.

RECEPTE

džins Wenneker Elderflower
liķieris Wenneker Carrot
svaigi spiestas citronu sula
kanēļa sīrups
piens (3,2 %)
olas baltums
Papildināt ar Thomas Henry gāzēto ūdeni
Glāze: longdrink ar ledu
Metode: sakratīt šeikerā
Rotājums: apelsīna miziņa
Visas sastāvdaļas, izņemot gāzēto ūdeni, sakrata šeikerā ar ledu, lej caur sietiņu longdrink glāzē uz ledus un papildina ar Thomas Henry gāzēto ūdeni, izspiež apelsīna miziņas eļļas pa virsu un kokteili rotā ar miziņu. Pasniedz ar salmiņu un maisāmo kociņu.

Garšo visnotaļ sklandrausīgi!

Fotogrāfs: Kristaps Bārdziņš

Komentēt

Top