Jūs esiet šeit
Sākums > DZĪVES STILS > GOURMAND > VASARAS LAIKS HOME CAFE

VASARAS LAIKS HOME CAFE

officiel.lv

Saulainās dienas un siltie, mierpilni vakari – tas ir lielisks laiks pastaigām un dīkām pasēdēšanām Rīgas kafejnīcās. Restorāns Home Cafe ar prieku uzņem viesus un lutina ar īpašiem piedāvājumiem.

Ēdienkarte ir papildināta ar uzkodām, un tagad restorānā tiek piedāvāti homedogi – tas ir hotdog paveids, tikai mīkstās maizītes vietā ir vafele ar cīsiņu un salātiem, un viss kopā izskatās kā maza laiviņa. Home Cafe īpašnieks daudz ceļo un šo uzkodu noskatījis kādā pasaules valstī. «Es šo ideju izstrādāju līdz galam un iekļāvu savā ēdienkartē,» stāsta Home Cafe šefpavārs Mareks Voiteckis. Vēl viens jaunums, kas vairāk piemērots brokastīm, ir melnā tostermaize ar avokado un lasi. Ēdienkarte papildināta arī ar triju veidu paštaisītiem vareņikiem: ar kartupeļiem, kas klasiski tiek pasniegti ar karamelizētiem sīpoliem, ar biezpienu, kurus pasniedz ar ķiršu mērci, un ar vistas gaļu kopā ar sēņu mērci. Klāt šiem jaunumiem tiek pasniegti aukstie dzērieni vai kāds veselīgais smūtijs: ar spinātiem, banāniem. Vēl karstā vasaras dienā viesi noteikti novērtēs paštaisīto saldējumu.

Home Cafe Gourmand Guide officiel.lv

Ēdienkartē jūs varēsiet rast plašu piedāvājumu gan brokastīm, gan pusdienām un vakariņām. Izvēloties ēdienus, uzmanību piesaista nezināms nosaukums – Flammkuchen. Tā ir tradicionālā vācu uzkoda, kas savā ziņā ir līdzīga picai. Apmeklējot restorānu, noteikti to nogaršojiet, jo tā ir laba gan kā viegla uzkoda pirms pamatēdiena, gan kā vieglas brokastis.

Home Cafe Gourmand Guide officiel.lv

Vasarā šefpavāram sākas intensīvs darbs, jo pienāk ogu un sēņu laiks, kuras viņš rūpīgi atlasa, iepērk un sasaldē, lai vēlāk visu gadu iepriecinātu viesus ar īstu vitamīnu kokteili. Mareks restorānu biznesā strādā jau vairāk nekā desmit gadu un zina, cik svarīga ir produktu kvalitāte: «Kad tikko biju sācis savu karjeru un pavāri man mācīja virtuves baušļus, liela uzmanība tika pievērsta tieši kvalitātei,» stāsta Mareks. «Daudzi restorāni primāri pievēršas cenai, bet es vienmēr vispirms uzmanību pievēršu kvalitātei. Man patīk visu darīt labi, un visi to zina. Pirms iepirkuma pats nogaršoju piedāvāto produktu. Dārzeņus iepērkam katru dienu, piena un gaļas produktus – ik pēc dienas, un tā pie mums viss ir svaigs un garšīgs. Mēs cenšamies maksimāli gatavot visu paši, neiepērkot saldētus produktus, un uzticamies tikai pārbaudītiem ražotājiem.»

officiel.lv

Foto: Jekaterina Prihodjko

Komentēt

Top